Επιλέξτε απο το μενού "
Ετικέτες" αριστερά το μάθημα ή το κεφάλαιο που θέλετε καθώς και τις συμβουλές μας για μια επιτυχή πορεία στο δύσκολο έργο σας!

Γενική Περιγραφή των μαθημάτων της Οικονομίας και της
Διοίκηση θα βρείτε στο κάτω μέρος του blog...

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ήρθε η ώρα της ΑΟΔΕ!!!




Ο 10λογος της ΑΟΔΕ για να γράψουμε καλά!

1. Σταματάμε να σκεφτόμαστε τη Φυσική και τα Μαθηματικά που μόλις γράψαμε!Ό,τι έγινε έγινεπάμε για μεγάλο βαθμό στην ΑΟΔΕ!

2. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε! Έχουμε χρόνο στη διάθεση μας να φρεσκάρουμε την ύλη μέχρι να δώσουμε!

3. Δίνουμε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ στις ερωτήσεις Σωστού/Λάθους και πολλαπλής επιλογής! (42 στις 100 μονάδες είναι και μάλιστα εύκολες…)

4. Σε περίπτωση που κάποιο θέμα ανάπτυξης δεν το θυμόμαστε αυτολεξεί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν το αφήνουμε κενό! Γράφουμε ό,τι θυμόμαστε ακόμα και με δικά μας λόγια προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατό πιο πλήρεις στην απάντηση μας! (άλλωστε δεν λέει πουθενά ότι πρέπει να το γράψουμε παπαγαλία! Κάτι θα πάρουμε ανάλογα τη διάθεση και τη νοημοσύνη του βαθμολογητή!)

5. ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! Ξέρω πως οι πολύ καλά διαβασμένοι σε μια-μιάμιση ώρα το πολύ θα έχουν τελειώσει! ΔΕΝ δίνουμε την κόλλα αμέσως! Ξαναδιαβάζουμε τί γράψαμε, κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και ελέγχουμε πάλι τα Σωστό/Λάθος!

6. Αν μία ερώτηση ανάπτυξης μας λέει ότι «δεν απαιτείται παράδειγμα» ΔΕΝ γράφουμε το παράδειγμα! (δεν θα πούνε ότι είμαστε πιο έξυπνοι ή πιο καλά διαβασμένοι αν το γράψουμε…απλά θα χάσουμε μονάδες…!)

7. Δεν γράφουμε ό,τι μας κατέβει! (Ωραίο το παράδειγμα που μας είπε ο καθηγητής μας για το πώς είναι ηγέτης στο χώρο του... εμπνέει...μιλάει στην καρδιά... κλπ– βλέπε κεφάλαιο 3 «Ηγεσία» – αλλά ΔΕΝ το γράφουμε να το μάθει και ο διορθωτής!)
Με λίγα λόγια: Δεν γράφουμε την ιστορία της ζωής μας! ΔΕΝ ενδιαφέρει κανέναν η ζωή μας…

8. Όταν μας ζητάει να χαρακτηρίσουμε τις προτάσεις με «Σωστό» ή «Λάθος» ΔΕΝ βάζουμε Σ ή Λ! Στη σωστή πρόταση γράφουμε όπως μας λέει «Σωστό» και στη λανθασμένη «Λάθος».

9. Κάνουμε όσο το δυνατό πιο καθαράευανάγνωστα και ωραίαγράμματα! Όσο πιο καλή εικόνα έχει το γραπτό, τόσο πιο επιεικής είναι ο βαθμολογητής ως προς την παπαγαλία! (τα καλά γράμματα σε ΟΛΟ το γραπτό όμως ε! Οχι μόνο στα κομμάτια που δεν είμαστε βέβαιοι!)

10. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Οι απαντήσεις των θεμάτων θα είναι στο Blog το πολύ μέχρι να επιστρέψετε σπίτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προετοιμασία Πανελλαδικών

Καθηγητής παραδίδει μαθήματα:

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
(ΑΟΘ)

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών
(ΑΟΔΕ)

Άριστη Γνώση αντικειμένου
Σύγχρονες Μέθοδοι διδασκαλίας
Σεβασμός στην προσωπικότητα του μαθητή

τηλ. επικοινωνίας: 694-8200440
(φιλική καταχώρηση)